Under min dimmiga morgonpromenad blev jag också åskådare till Nisses och Olles (Gamla Salteriet) fiskafänge. Nu är det höstsik som gäller, och även rommen är eftertraktad. Siken säljs dels färsk och hel, dels som filéer men också rökt och i inläggningar som exempelvis den delikata Enbärssiken. Läs om fiskeåret här!
Här susar de iväg i motorbåten för att vittja näten.
Fåglarna undrar visst om det ska bli nåt över till dem.
Olle har uppenbarligen lagt till vid bryggor förut.
Då är det bara att börja lasta av.
Fisken ska ösas upp i de gröna lådorna.
En efter en fylls med nyfångad sik.
Det är härligt att fiskeläget lever. Allt fler av bodarna rustas upp. Inte bara för fiske – i somras hade vi både loppisbod och antikbod här.
Snart klart! Men sen ska förstås fisken tas omhand. Vilken lyx för oss i Obbola med omnejd att ha tillgång till färsk fisk på detta vis. ♥