Sockerbanta

Nej, detta handlar inte om en ny diet som innebär att man ska livnära sig på socker.

Bild: sporthalsa.se

Tvärtom, faktiskt. För ungefär två veckor sedan, när jag hade vissa problem med att dra igen dragkedjan på mina byxor, tänkte jag att jag kanske skulle väga mig. Det var länge sidan jag gjorde det, så jag hade mina aningar med tanke på den liksom bulliga känslan som uppstår när jag böjer mig framåt.

Jag har vägt 60-65 kilo i ungefär 30 år.  Chocken var total när vågen stannade på 70 kg.

Bild: kostdoktorn.se

Eftersom jag i åratal hävdat, att det är sockret och inte alls fettet som gör oss feta (och dessutom sjuka), så hade jag nu chansen att bevisa min tes. Jag satte omedelbart ut alla produkter där socker är en tung ingrediens. I mitt fall sliskiga kakor, godis och glass.  I övrigt behöll jag min vanliga mathållning. Frukost med en stor kopp te och en eller två smörgåsar med grovt bröd, smör och färskost.  Kaffe med en lyxig skorpa (enda undantaget från sockerregeln) vid förmiddagsfikat. Till lunch ett ägg och en tallrik fjällfil med  bär, nyponpulver och lite olika frön.  Och så  förstås den veganska middag som vi bjuds på varje dag. Men nu blev det frukt som eftermiddagsfika i stället för bulle eller kaka, och inget snaskande på kvällarna heller.

Den första veckan var sötsuget ganska besvärligt. Jag fick verkligen stålsätta mig på kvällarna, får då var det värst. Ett glas vatten och frukt höll det värsta i schack.

Bild: ebid.net

Inom en vecka hade sötsuget avklingat. När jag hade avklarat en av de mest kritiska momenten: att INTE köpa godis i kassakön på ICA kl 16.00, kände jag mig väldigt nöjd! Faktiskt att bara tanken på sötslisk i munnen var rätt motbjudande.

Nu efter två veckor väger jag 66 – 67 kg. Helt okej resultat, kan jag tycka. Nu tänker jag faktiskt fortsätta och se om bullen på magen kan krympa ytterligare. Dock vill jag skynda mig att påpeka att jag inte är speciellt utseendefixerad. Däremot vill jag hålla mig frisk OCH slippa köpa nya kläder.

Titta gärna på That Sugar Film/Den där sockerfilmen om du har möjlighet! Info HÄR.
Mer tankar om socker och Sockerfilmen HÄR.
BMI-räknare HÄR.
Hälsorisker – varför blir man sjuk av socker?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.