Tålamodsprövande men roligt!

PorjusvantenEtt beställningsjobb som jag måste lägga ifrån mig lite då och då för att göra nåt annat en stund. Sex färger, smala stickor och ibland långa trådar på baksidan som måste bindas. Nacken och ögonen värker! Jag tror att mönstret är från Porjus. I mitt tycke en av de vackraste vantmönstren från Norrbotten.

Hade jag inte haft mina underbara små stickor i björk från Brittany så hade pillet med färgbyten varit ännu pilligare. Nu börjar jag se slutet på det här uppdraget – andra tummen snart klar! Då återstår ”bara” att fästa alla trådarna på baksidan.

9 reaktioner på ”Tålamodsprövande men roligt!”

 1. Hej
  Jag är på jakt efter mönstret till de vackra Porjusvantarna. Har du möjlighet att hjälpa mig att få det eller känner du någon som säljer detta?
  Med vänlig hälsning
  Britt-Marie Åberg

  1. Nej tyvärr minns jag inte vad det hette. Men det var ett ”vanligt” garn som jag köpte på Perssons garn i Umeå, fanns i massor med färger och till stickor 2½. Det är ju några år sedan…. Jag har tittat på deras hemsida för att se om jag kunde känna igen det men tyvärr inte. Men det skulle kunna vara detta garn:

   https://marks-kattens.se/garn/superwash-safir/

   Åtminstone tror jag att det skulle funka. Hoppas att du hittar nåt lämpligt!
   Det blir fantastiskt vackra vantar. Lycka till!

  1. Hej!
   Mönstret finns i en bok från LTs förlag. Den heter Stickat från Norrbotten – vantar, sockor och mössor och är skriven av Marika Larsson och den upplaga jag har kom ut 1978. Kanske går den att få tag i på antikvariat, låna på bibliotek eller kolla med förlaget om de har kvar några.
   Vänligen
   Gunnvor

   1. Jag hittade boken på biblioteket faktiskt, så tack för tipset! Dock så hittade jag inte själva mönstret för tummen, har du nåt som du kan dela med dig av?

    1. Hej! Vilken tur att boken fanns! Jo, mönstret som ska vara på tummen är den del av själva vantmönstret som är längst upp på diagrammet. Alltså de där gula uddarna med en en blå/vit rand och två smala röda varv emellan. Hoppas du förstår vad jag menar!
     Lycka till med stickandet!
     Gunnvor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.