Tålamodsprövande men roligt!

PorjusvantenEtt beställningsjobb som jag måste lägga ifrån mig lite då och då för att göra nåt annat en stund. Sex färger, smala stickor och ibland långa trådar på baksidan som måste bindas. Nacken och ögonen värker! Jag tror att mönstret är från Porjus. I mitt tycke en av de vackraste vantmönstren från Norrbotten.

Hade jag inte haft mina underbara små stickor i björk från Brittany så hade pillet med färgbyten varit ännu pilligare. Nu börjar jag se slutet på det här uppdraget – andra tummen snart klar! Då återstår ”bara” att fästa alla trådarna på baksidan.

5 thoughts on “Tålamodsprövande men roligt!”

 1. Hej
  Jag är på jakt efter mönstret till de vackra Porjusvantarna. Har du möjlighet att hjälpa mig att få det eller känner du någon som säljer detta?
  Med vänlig hälsning
  Britt-Marie Åberg

  1. Nej tyvärr minns jag inte vad det hette. Men det var ett ”vanligt” garn som jag köpte på Perssons garn i Umeå, fanns i massor med färger och till stickor 2½. Det är ju några år sedan…. Jag har tittat på deras hemsida för att se om jag kunde känna igen det men tyvärr inte. Men det skulle kunna vara detta garn:

   https://marks-kattens.se/garn/superwash-safir/

   Åtminstone tror jag att det skulle funka. Hoppas att du hittar nåt lämpligt!
   Det blir fantastiskt vackra vantar. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.