Mina stickbeskrivningar

Som bekant gillar jag att sticka och virka, och genom åren har det blivit så att jag hittat egna former och modeller som jag tycker funkar. På begäran har jag ibland plitat ner beskrivningar till kamrater och jag har även lagt ut dem till försäljning via min webbutik. Här kommer en liten presentation av vad jag kan erbjuda!

Mössan som passar alla!

Först dragspelsmössan, som jag också stickar och säljer själv i webbutiken. Den är töjbar åt alla håll och verkar passa alla, särskilt dem som anser att de inte alls kan ha mössa. Enkel att sticka trots att den ser avancerad ut.

Sedan  de tunna smidiga yllesockarna med god passform. Hälsteget är det speciella med dessa sockar, det finns massor med varianter men denna har jag fastnat för. Sådana sockar säljer jag också i webbutiken.

Jag har också ett par tunna pulsvärmare med fuskflätor som stickas med tunna stickor och blir ganska eleganta. Jag har stickat dem i ett tunt alpackagarn.

Nästa ut är mina sköna tumvantar som jag stickar med två  trådar. Vantarna blir tjocka, täta och varma och många frågar om de är stickade i tvåändsteknik vilket de inte är. De har tumkil vilket förbättrar passformen. Finns förstås i webbutiken!

 

 

Den här sjalen är världens enklaste att sticka. Den finns i andra varianter än min, men man ser sällan någon beskrivning, kanske just för att den är så enkel! Bara rätstickning, och du stickar på tills garnet tar slut eller tills du tycker att den är lagom stor. Hålranden i mitten uppstår av de ökningar du gör med omtag. Sjalen blir mjuk och smidig och valet av garn avgör om det blir en tjock vintersjal eller en sval sommarsjal.

Jag har också mönster på de klassiska babyplaggen snibbhjälm och matchande kofta. Båda i rätstickning i fiffiga, praktiska modeller.  De mönstren kan man säga är bearbetningar av traditionella modeller. De stickas i ett stycke och sys ihop. Koftans ökningarna sker i oket genom att man vänder innan varvet är slut. På så vis uppstår den dekorativa randningen.   

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.