På jakt efter våren

Det känns ju lite som att man dignar under snömassorna, men tro det eller ej, vissa vårtecken kan skönjas!!

Jag gav mig ut på jakt efter våren och hittade en hel del bevis på att någonting är på gång! Att det har varit Vårdagjämning är uppiggande dessutom, och sommartiden som tycks vara ett hatobjekt nuförtiden, den piggar också upp tycker jag.

Till och med i ovanstående bild kan man med lite god vilja se vårtecken. Notera snön på taket som skjutsat ner en bit, och istapparna som hänger i kanten. Den osunt nedsmutsade plogkanten, som delvis täckts av ren fin nysnö, har karaktäristiska urgröpningar som tyder på att solen värmer.

Bilden ovan borde ha ett ljudklipp, för här porlar det! Inte många gatubrunnar har tinat fram men jag hittade ett par stycken.

Här skulle det också vara trevligt med ett ljudklipp. Pilfinkarna var alldeles till sig av fröjd över de delikatesser som  gömts i snö men kommit fram i tö.Och så det ultimata vårtecknet. Salteriet har öppnat!Än dröjer det kanske lite innan man väljer att sätta sig på bryggan, men nog värmer solen redan.Väldigt dekorativt med istappar mot falurött, tycker jag.

En annan sorts istapp… inte lika dekorativt kanske men ett tydligt bevis på att det tinar.Otroligt nog ligger knopparna i startgroparna redan sen i höstas. Tänk att de klarar minus 30º!

Det var dagens spaning efter våren! Nu ser jag också att grönsiskorna kommit till vårt fågelbord! Det händer nytt hela tiden, man hänger knappt med. Glad Påsk, förresten!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.